Maak kennis met onze Tenderdesk

Bij Barbon beschikken wij over een eigen Tenderdesk. Daarmee kunnen wij onze relaties op zeer hoog niveau bijstaan bij het aanbesteden van verzekeringsdiensten.

Wie zijn wij

Bij Barbon beschikken wij over een eigen Tenderdesk. Daarmee kunnen wij onze relaties op zeer hoog niveau bijstaan bij het aanbesteden van verzekeringsdiensten.

Onze verzekeringsprofessionals helpen u met de technische kant van de aanbesteding. Zij denken mee over de inrichting van de verzekeringsoplossing, de impact van bepaalde keuzes op zowel de potentieel beschikbare markt als de premie en de gewenste duur van de overeenkomst. Om het aanbesteding dossier juridisch rechtmatig te houden schakelen we de aanbestedingsjuristen van Barbon Tenders in. Zij hebben een brede ervaring op het gebied van inkoop en aanbestedingsrecht, zowel binnen als buiten de verzekeringssector. Zij controleren elk aanbestedingsdossier voor publicatie op juridische juistheid. Daarna zorgen zij voor de fiattering. Ook stemmen zij het aanbestedingsproces af met uw eigen afdeling inkoop. 

Het aanbesteden van een maatwerk verzekeringsoplossing, in de complexe verzekeringsmarkt, is een uitdaging. Eén die wij graag met organisaties aangaan. Wij geloven erin dat onze specialisten een aanvulling zijn op uw eigen inkoopteam. Samen met hen laten wij de aanbestedingsprocedures voor verzekeringen vlotter, efficiënter en kwalitatief hoogwaardiger verlopen.

Onze werkzaamheden

Adviseren over de noodzaak van aanbesteden

Opstellen aanbestedingsdocumenten, afgestemd op de verzekeringsmarkt

Bijwonen van vergaderingen van het inkoopteam / aanbestedingsteam

Selecteren van de juiste aanbestedingsprocedure

Organiseren marktconsultatie

Adviseren over inkoopvoorwaarden, SROI, duurzaamheid

Inrichten aanbestedingsplatform (TenderNed, Negometrix, Mercell, Aanbestedingskalender)

Procesmatige begeleiding van de aanbesteding (publiceren, verzamelen vragen, formuleren concept antwoorden, beantwoording, kluisopening)

Regievoeren op het beoordelingsproces

Schrijven van gunningsadvies, gunningsresultaat en -brieven;

Afronding en overdracht dossier

Toetsen definitief contract / polis

Ondersteuning bij klachtafwikkeling, CvA zitting of juridisch proces

Adviseren over vervolgstappen in geval van niet succes doorlopen van de aanbestedingsprocedure.

Adviseren over het rechtmatig kunnen continueren van de polis, het wijzigen van voorwaarden en/of aandelen, het aanpassen van de premiestelling.

Daarom Barbon

Wij zijn uw partner in risicobeheersing én verzekeren. Met onze kennis van uw huidige en toekomstige risico’s ondersteunen wij u zo bij het realiseren van uw doelen.

Dit mag u van ons verwachten

Wij kunnen voor elke (semi)publieke organisatie aanbestedingen verzorgen op het gebied van verzekeren, schadeafwikkeling en/of taxatiediensten. Dit doen wij in opdracht van, en in samenwerking met het eigen inkoopteam. Bij ons staan persoonlijk contact, heldere afspraken, een hoge mate van kwaliteit, kennis van zaken, doel- en rechtmatigheid centraal. Daarnaast vinden we het belangrijk om het aanbestedingsdossier zo goed mogelijk af te stemmen op de verzekeringsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. Zo verhogen wij de slagingskans van ieder dossier.

Onze begeleiding beperkt zich niet tot specifieke dossiers of randvoorwaarden.
Wij begeleiden aanbestedingen:

Boven en onder de Europese drempel

Volgens openbare, niet-openbare en bijzondere procedures

Voor iedere verzekerings- of aanverwante dienst

In volledige regie of enkel als ondersteunende materiedeskundige.

Meest gestelde vragen

Meer informatie over de Tenderdesk?

Ontdek wat de Barbon aanpak voor uw risico’s kan betekenen.