Kredietverzekeringen

Wilt u met vertrouwen zakendoen met veel verschillende partijen zodat uw bedrijf kan groeien zonder cashflow problemen? Of wilt u meer inzicht in uw zakelijke klanten om de kwaliteit van uw sales database te vergroten? Denk dan eens aan een kredietverzekering. Hiermee beschermt u uw omzet, faciliteert u groei en marktuitbreiding, krijgt u inzicht in de kwaliteit van uw klanten en kunt u zelf de dekking kiezen die bij uw bedrijf past. Dit geeft rust en vertrouwen waardoor u zich helemaal kunt focussen op de groei van uw bedrijf. De experts van Barbon helpen u hier graag bij. Eerst zorgen we ervoor dat we de essentie en business van uw onderneming begrijpen. Op basis van de behoefte van uw organisatie inventariseren we vervolgens de kredietrisico’s. Tot slot bepalen we met u of een kredietverzekering hier een passende oplossing voor is en kunnen we deze voor u afsluiten.

Wij kennen uw risico’s van vandaag en morgen.

Voordelen van een kredietverzekering

Beschermt uw omzet

Een kredietverzekering beschermt uw bedrijf tegen het risico van onbetaalde facturen door debiteuren, inclusief insolventie, waardoor uw cashflow, bedrijfskapitaal en omzet gewaarborgd blijven.

Faciliteert groei en marktuitbreiding

Met een kredietverzekering kunt u met vertrouwen nieuwe markten betreden en klantrelaties aangaan, zowel nationaal als internationaal, wat uw concurrentiepositie verbetert.

Flexibele dekking op maat

Kredietverzekeringen zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf en klantenportfolio, waardoor u altijd de juiste dekking heeft.

Verbetert uw klantendatabase

U krijgt inzicht in de kredietwaardigheid van uw klanten en potentiële klanten zodat u op basis daarvan uw klantendatabase kunt verbeteren met gerichte acties.

Doe de debiteurencheck

Wij zijn uw partner in risicobeheersing én verzekeren. Met onze kennis van uw huidige en toekomstige risico’s ondersteunen wij u zo bij het realiseren van uw doelen.

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1
Begrijpen
Wij willen eerst met u kennismaken en in gesprek over uw bedrijf. Wat drijft uw organisatie en wat zijn de daarbij behorende doelstellingen en uitdagingen?
Stap 1
Stap 2
Inventariseren
Samen met u brengen we de risico’s in kaart en bespreken we de behoefte aan bescherming tegen (mogelijke) insolventie.
Stap 2
Stap 3
Offreren
Op basis van de inventarisatie kijken wij welke mogelijkheden er voor u zijn en vragen we offertes op. Wij werken met alle kredietverzekeraars van NL.
Stap 3
Stap 4
Vergelijken
We vergelijken premies, dekking(en), en voorwaarden van verschillende verzekeraars om zo tot een bij u passende oplossing te komen.
Stap 4
Stap 5
Kiezen
Op basis van de vergelijking van de offertes, kiest u de gewenste oplossing(en).
Stap 5
Stap 6
Afronding
Gaat u akkoord met de offerten? Dan ondertekent u deze en u bent beschermd tegen het risico van wanbetaling.
Stap 6

Meest gestelde Vragen

Een kredietverzekering is een maatwerkoplossing en daardoor afhankelijk van meer variabelen zoals uw omzet, het risico van de klantenportefeuille en de betaalcondities. Bij Barbon werken we samen met alle gerenommeerde kredietverzekeraars in Nederland. Voor onze werkzaamheden ontvangen wij een vergoeding van de verzekeringsmaatschappij. U kunt als relatie daardoor kosteloos gebruik maken van deze expertise.

Er zijn veel verschillende vormen van kredietverzekeringen. Met onze expertise kunnen we alle mogelijkheden voor u vergelijken. Dit is een tijdrovende en specialistische klus waarbij wij een vergelijking maken op basis van premie, dekking, voorwaarden en vorm. We vergelijken dus alle kredietverzekeringsmaatschappijen met elkaar en stellen de voor u beste oplossing samen. Daarnaast adviseert Barbon u op dit gebied ook graag over werkkapitaal financiering & factoring, creditmanagement oplossingen (software) en garanties & fraudeverzekeringen.

Een kredietverzekering beschermt uw bedrijf tegen het risico van het niet betalen van facturen door uw debiteuren. Dit omvat dekking voor insolventie en vermoedelijke insolventie. Als er een limiet is op de desbetreffende debiteur uiteraard. Hierdoor waarborgt u uw cashflow en bedrijfskapitaal. Ook kan een kredietverzekering (mogelijk) zorgen voor onderpand bij werkkapitaal, financiering of factoring.

Wilt u snel weten hoe uw klanten of prospects er financieel voorstaan? Doe de Barbon Debiteurencheck, Klik hier

 

Door het risico van wanbetaling te beperken, kunt u met meer vertrouwen nieuwe markten betreden en nieuwe klantrelaties aangaan, zowel in het binnen- als buitenland. U verbetert daarmee uw concurrentiepositie ten opzichte van bedrijven die deze informatie (en verzekering) niet hebben want u kunt ervoor kiezen om direct en op open condities zaken te doen met uw klanten.

Ja, een kredietverzekering is flexibel en kan worden afgestemd op de unieke wensen van uw bedrijf en klantenportfolio. Zo heeft u altijd de juiste dekking waar nodig. Dit kan ook per BV, klantgroep of zelfs een selectie van klanten.

Wilt u meer informatie over Kredietverzekeringen?

Ontdek wat de Barbon aanpak voor uw risico’s kan betekenen.