Kredietverzekeringen

Een kredietverzekering biedt u kansen bij het realiseren van uw groei en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Wij willen u daarbij helpen en zorgen ervoor dat we allereerst de essentie en business van uw onderneming begrijpen. Op basis van de behoefte van uw organisatie inventariseren we de kredietrisico’s en bepalen we samen of een kredietverzekering hier een passende oplossing voor is.

Meest gestelde Vragen

Een kredietverzekering is te allen tijde een maatwerkoplossing en dus afhankelijk van meerdere variabelen als onder andere; uw omzet, het risico van de klantenportefeuille en de betaalcondities. Bij Barbon werken we samen met alle gerenommeerde kredietverzekeraars in Nederland. Wij ontvangen een vergoeding voor onze werkzaamheden vanuit de verzekeringsmaatschappij. Als klant kun je dus kosteloos gebruik maken van onze expertise.
Er zijn veel verschillende vormen van kredietverzekeringen. Dankzij onze expertise kunnen we alle mogelijkheden vergelijken. Het uitzoeken van een geschikte kredietverzekering is een tijdrovende en specialistische klus. Barbon maakt een vergelijking op basis van premie, dekking, voorwaarden en vorm; we vergelijken dus alle kredietverzekeringsmaatschappijen met elkaar en stellen voor u beste deal samen. Daarnaast adviseert Barbon u ook graag over werkkapitaal financiering & factoring, creditmanagement oplossingen (software) en garanties & fraudeverzekeringen.
Een kredietverzekering beschermt uw bedrijf tegen het risico van het niet betalen van facturen door uw debiteuren. Dit omvat dekking voor insolventie en vermoedelijke insolventie. Mits er een limiet is op de desbetreffende debiteur uiteraard. Hierdoor waarborgt u uw cashflow en bedrijfskapitaal. Ook kan een kredietverzekering (mogelijk) zorgen voor onderpand bij werkkapitaal financiering of factoring.
Door het risico van wanbetaling te beperken, kunt u met meer vertrouwen nieuwe markten betreden en relaties aangaan met nieuwe klanten. Zowel in het binnen- als buitenland. Dit komt ook uw concurrentie positie ten goede ten opzichte van bedrijven die deze informatie (en verzekering) niet hebben want u kunt ervoor kiezen om direct op open condities zaken te doen met uw klanten.

Wilt u meer informatie over Schadeverzekeringen?

Ontdek wat de Barbon aanpak voor uw risico’s kan betekenen.